Giresun Üniversitesi Fındık İhtisaslaşma Koordinatörlüğünün öncülüğünde, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can ve Vali Yardımcısı Dr. Davut Sinanoğlu ile birlikte Rektör Yardımcısı ve Fındık İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Şahin, Giresun İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın, Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Fındık Araştırma Enstitü Müdürü Dr. Aysun Akar, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Celal Tuncer ve Doç. Dr. İslam Saruhan, Fındık İhtisaslaşma Koordinatörlüğü Öğretim Üyelerinden Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Ali Turan, Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Selin Kalkan ile Öğr. Gör. Dr. Mehmet Akgün ve Öğr. Gör. Emre Kan katıldı.
Fındıkta son dönemlerde büyük hasar oluşturan Kahverengi Kokarca [Halyomorpha halys (Stål, 1855) (Hemiptera: Pentatomidae)], zararlısının mücadele yöntemlerinde izlenebilecek yol haritasının belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıda, özellikle Giresun, Ordu ve Samsun illerinde hızla yayılan Kahverengi Kokarca'nın tarım ürünlerine verdiği zarar ve mücadele yöntemleri ele alındı. Biyolojik mücadele yöntemlerinin yanı sıra kısa vadeli çözüm olarak kimyasal mücadelenin vurgulandığı toplantıda, Haziran ve Temmuz aylarında yapılacak kimyasal ilaçlama ile böcek popülasyonunun kontrol altına alınması ve meyve kalitesinin korunmasının önemine değinildi. Ev ve hayvan barınaklarında ise mekanik mücadele yönteminin uygulanması önerilirken, şubat ayında gerçekleştirilecek ilaçlama ile Kahverengi Kokarca'nın göç yollarının önlenmesi hedeflendi.
Toplantı sonrasında, kimyasal mücadelede kullanılacak ilaçlar ve bir ilaçlama takviminin oluşturulması kararı alındı. Ayrıca, Giresun Üniversitesi Fındık İhtisaslaşma Koordinatörlüğü liderliğinde, Fındık Araştırma Enstitüsü ve diğer paydaşların katılımıyla "Samuray arısı" üretim laboratuvarı kurulumu için bir proje başlatılmasına karar verildi.