Koordinatörlüğümüzce Seminer Gerçekleştirildi

20 Şubat 2023 Pazartesi

Meyve ve sebzelerde hasat sonrası kayıplar büyük önem taşımaktadır. Ülkemizde meyvelerde bu kayıplar %35-40 arasında, sebzelerde ise bazı dönemlerde %70’lerin üzerine çıkmaktadır. Bu kayıpları azaltmak için muhafaza şartları mutlaka iyileştirilmesi gerekmektedir. Seminer ile fındıkta kurutma ve muhafaza yöntemlerinin yaygınlaştırılmasını sağlamaya yönelik bilinç oluşturulması ve yaygınlaştırılması amaçlanmıştır

Soğuk hava deposunda muhafaza edilen meyve ve sebzelerde çeşide, zamana ve ürünün hassasiyetine bağlı olarak önemli değişiklikler olmadığı anlaşılmıştır. Soğuk hava deposu ve lisanslı depoculuk sistemlerinin yaygınlaştırılması gerektiği değerlendirilmiştir. Fındıkların uzun süreli muhafazasında artık suni kurutma ve lisanslı depoculuğun yaygınlaştırılması gerektiği görülmüştür.
 
ETKİNLİĞİN YERİ Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu, Güre Yerleşkesi, Giresun Üniversitesi
ETKİNLİK TARİHİ 04/03/2022